Kamis, 19 November 2015

Selamat dan Berkesan Pemulihan Untuk Restless Leg Syndrome

Selamat dan Berkesan Pemulihan Untuk Restless Leg Syndrome

Adakah anda tidak sabar-sabar untuk mencari ubat untuk sindrom kaki resah juga dikenali sebagai RLS yang benar-benar berfungsi? Adakah anda berbaring terjaga di malam melambung dan berpaling kerana kaki anda tidak akan membiarkan anda tidur? Anda akan gembira untuk mengetahui anda tidak lagi perlu melalui kehidupan tidur dilucutkan kerana RLS telah mengambil kawalan hidup anda. Terdapat ubat semula jadi yang menangani punca masalah dan mengusir sindrom kaki resah untuk kebaikan.

Sebelum mempertimbangkan ubat untuk RLS membolehkan kita lihat pada tanda-tanda dan gejala-gejala dan apa yang menyebabkan ia. RLS telah digambarkan sebagai gatal-gatal yang, kesemutan, merangkak, menggigit atau pada masa yang menyakitkan dan boleh berkisar dari sederhana kepada teruk. Ia biasanya muncul dalam anak lembu tetapi kes-kes yang telah dilaporkan di semua bahagian kaki dan telah menjejaskan satu atau kedua-dua kaki.

Sindrom kaki resah telah dikaitkan dengan keturunan, kekurangan zat besi dan tahap dopamin rendah. Kira-kira separuh kes yang dilaporkan mempunyai sejarah keluarga yang menunjukkan keadaan mungkin mempunyai link genetik. RLS kadang-kadang timbul disebabkan kekurangan zat besi. Ujian darah boleh menentukan sama ada tahap besi adalah mencukupi. Dopamine bertanggungjawab untuk pergerakan dan perasaan. Sejak RLS sering dianggap gangguan saraf, memahami dopamin adalah penting.

Kebanyakan doktor mengesyorkan ubat untuk RLS yang mahal, tidak berkesan dan selalunya mempunyai kesan-kesan sampingan yang tidak menyenangkan dan pada masa jangka panjang. Doktor tidak membuat wang dari alternatif semula jadi dan yang paling tidak mahu anda tahu bahawa terdapat adalah selamat ubat semula jadi yang berkesan untuk merawat sindrom kaki resah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar